Futr: ovsena kaša
Ugotovil sem, da si v 10 minutah lahko pripravim okusen zajtrk/večerjo - ovseno kašo! V posodico stresem ovsene kosmiče, prelijem z vrelo vodo, počakam 5-6 minut, da se kosmiči napijejo, sladkam z medom in dodam še rozine ali polovico narezanega jabolka. Za prste polizat in še ceneje od muesli mešanic iz trgovine! Zdej si ovseno kašo pripravim skoraj vsak dan in za enkrat še nič ne kaže, da se bom naveličal.
Oznake: hrana, ovseni kosmiči, sadje
6 Comments:
Rozine so evil!
Drugače se pa strinjam. Še raje imam malo zdrobljene kosmiče, sama pa uporabljam mešanico ovsenih, pšeničnih, rženih in ječmenovih (ata pač vse skupaj zmeša). Finci radi stvar sladkajo z žličko marmelade, ampak se meni zdi med primernejši. Aja, pa jaz vso stvar skuham, ne namakam. Traja pa ravno toliko časa, samo ena kastrola več je zapackana.
Ko sem se še ukvarjala s športnim plezanjem (daljnih 15 let nazaj), se je moj "inštuktor" vedno prehranjeval s tem "bljakom"-tako sem temu rekla takrat, zdaj pa je to pogosto tudi moj zajtrk - predvsem, kadar imam dovolj časa
Jst sm pa spet na jogurtu in čist navadnih koruznih kosmičih. Mmmmmm kaj paše :)
uf, ja, vse sorte kosmiči - koruzni, ovseni, ječmenovi, pa še kakšno semenje - sončnično ali laneno, če je čas tudi narezano sadje - suho ali sveže - to je najboljši zajtrk/večerja/malica - ravno zaužila nekaj podobnega, le da z jogurtom (ponavadi z mlekom), mlajsk, mljask;)
bom naslednjič poskusila z vodo
Merica sirotke, žlica kakava, voda, za mero otrobov in čez še ovsene kosmiče. Ni boljšega...
Ko delam kašo z mlekom, naredim tako da polijem čez le toliko vode, da so vsi kosmiči natopljeni. Ko popijejo vodo pa čez nalijem toliko toplega mleka, da vse skupaj postane kašasto. To je vse :) Ostali dodatki po občutku. S kakavom še nisem probal čeprav mi je včeraj padlo na pamet.
Objavite komentar
<< Home