ponedeljek, oktober 20, 2008

IPS 2008 Lisbon

Pred dobrim tednom sva se vrnila s Portugalske in čas je že, da o tem tudi kaj napišem...

Letela sva iz Benetk s transferom v Madridu, cela pot pa je trajala dobrih 5 ur, če ne štejem čakanja na vseh letališčih. Glede na to, da je bila to moja prva tovrstna izkušnja, se mi vse skupaj niti ni zdelo hudo stresno. A vseeno moram priznati, da bi raje videl, če bi letela direktno z Brnika in nama ne bi bilo treba presedati v Madridu. No, zame najboljši del je bil vsekakor vzlet pri polnem gasu :)

V času najinega obiska sva se udeležila 4-dnevnega mednarodnega seminarja o fotografiji (IPS Lisboa), ki je bil hkrati glavni razlog za najino potovanje (poleg tega, da sva oba že resnično potrebovala dopust). Seveda jaz ne bi bil jaz, če ne bi šel vsaj en dan plezat. Tako sva en dan preživela v obalnem plezališču Farol da Guia.

Ves teden smo spali v precej špartanskem hostlu na obali, vendar precej daleč od centra. Temu primerna je bila tudi cena 11€/noč. Verjetno si bom najbolj zapomnil zajtrke kjer so bile porcije na osebo strogo določene: dve žemljici, kozarec soka (pomarančni sirup), skodelica kave, krožniček z rezino sira, rezino šunke ter mini maslom in marmelado, če si imel srečo pa še jogurt. V hostlu so imeli tudi wireless (nekaj podobnega kot naš NeoWLAN) in en stacionarni računalnik, oboje plačljivo.

- nadaljevanje sledi jutri -

Oznake: , , ,

1 Comments:

At 22/10/08 20:34, Blogger Nivi said...

Jaaa, najboljši del letenja je itak vzlet, ko te prlima na sedež. Pol je pa brezveze... No, če maš srečo, let popestri še kšna turbulenca. Taka rahla :)

 

Objavite komentar

<< Home