Kuhajmo vsi, Mayhem in mi
V soboto mi je zopet uspelo odlično kosilo. Tokrat sem inspiracijo poiskal na Internetu in sicer je bila ideja, da bi naredil nekaj s polento. Kot naročeno, sem našel sledeči recept, ki sem ga, zaradi lažje priprave in pomanjkanja nekaterih sestavin, priredil malo po svoje.
Za dve osebi potrebujemo:
- 4 srednje velika fileja osliča
- pol skodelice polente
- eno čebulo
- dva manjša paradižnika
- nekaj strokov česna
- vrečka parmezana (40g)
- motovilec
- limona
- oljčno olje
- začimbe: origano, bazilika, sol
Fileje dobro pomokamo v koruzni moki, po želji posolimo in popečemo na olju. Medtem, ko se fileji pečejo, se lotimo polente. Kuhamo jo 2-3 minute, na koncu malo posolimo ter dodamo še parmezan in baziliko. Pripravljeno polento stresemo v modelček, da dobi bolj privlačno obliko. Sam sem uporabil kar pravokotno plastično posodico, ki se je odlično obnesla. Za lepši izgled polento narežemo na rezine ali kako drugače oblikujemo. Na koncu pripravimo še zelenjavo in sicer tako, da najprej prepražimo čebulo. Ko je čebula rumeno zapečena ji dodamo še česen ter paradižnik. Ne pretiravamo s cmarjenjem! Vse skupaj še posolimo ter začinimo z baziliko in origanom. Zraven postrežemo solato iz motovilca, zabeljeno le z limoninim sokom. K ribi se prileže tudi kozarec belega suhega ali polsuhega vina. Meni se je zdel Rumeni muškat ravno prava izbira :)
Opomba: zmrznjene fileje prej odmrznemo in pred cvrenjem iz njih obvezno stisnemo vodo.
Za dve osebi potrebujemo:
- 4 srednje velika fileja osliča
- pol skodelice polente
- eno čebulo
- dva manjša paradižnika
- nekaj strokov česna
- vrečka parmezana (40g)
- motovilec
- limona
- oljčno olje
- začimbe: origano, bazilika, sol
Fileje dobro pomokamo v koruzni moki, po želji posolimo in popečemo na olju. Medtem, ko se fileji pečejo, se lotimo polente. Kuhamo jo 2-3 minute, na koncu malo posolimo ter dodamo še parmezan in baziliko. Pripravljeno polento stresemo v modelček, da dobi bolj privlačno obliko. Sam sem uporabil kar pravokotno plastično posodico, ki se je odlično obnesla. Za lepši izgled polento narežemo na rezine ali kako drugače oblikujemo. Na koncu pripravimo še zelenjavo in sicer tako, da najprej prepražimo čebulo. Ko je čebula rumeno zapečena ji dodamo še česen ter paradižnik. Ne pretiravamo s cmarjenjem! Vse skupaj še posolimo ter začinimo z baziliko in origanom. Zraven postrežemo solato iz motovilca, zabeljeno le z limoninim sokom. K ribi se prileže tudi kozarec belega suhega ali polsuhega vina. Meni se je zdel Rumeni muškat ravno prava izbira :)
Opomba: zmrznjene fileje prej odmrznemo in pred cvrenjem iz njih obvezno stisnemo vodo.
1 Comments:
Se lahko kak dan povabim na kosilo? :P
Objavite komentar
<< Home