sreda, januar 28, 2009

Naseljenci otoka Catan - Mesta in vitezi

Kljub recesiji je Dedek Mraz tudi letos poskrbel za darila. Pod novoletno jelko se je znašla razširitev igre Naseljenci otoka Catan - Mesta in vitezi. Glede na osnovno igro prinaša kup novosti. Poleg surovin sedaj dobivamo še trgovsko robo (blago, papir ter kovanci), ki jo potrebujemo za gradnjo mestnih izboljšav. Nove so tudi karte razvoja, 3 metropole (najvišja nadgradnja mesta), barbarska ladja ter figurica Trgovec. Z dodatkom je za zmago potrebnih 13 točk.

Poleg tega da igralci tekmujejo med seboj, se morajo s skupnimi močmi braniti proti barbarski hordi, ki z ladjo občasno pristane na otoku in napada mesta (pogostost dogodka je odvisna od kock). Za obrambo služijo vitezi, ki so prav tako novost iz dodatka. Z vitezi lahko tudi preženemo razbojnika s svojih polj.

V igri je še nekaj novosti in dodatnih pravil vendar vseh ne bom opisoval. Vsekakor vsebinsko z dodatkom veliko pridobimo in ga priporočam vsem, ki so že malo naveličani osnovne igre. Na žalost ima dodatek tudi slabo stran saj se igra lahko podaljša za več ur.

Oznake: , ,

1 Comments:

At 5/2/09 21:22, Blogger Nivi said...

O ja, več ur, recimo sedem!!! :D

 

Objavite komentar

<< Home