sobota, december 10, 2005

Bloganje na terenu

Tole pišem na dlančniku Casio Cassiopeia A-11A na obali zbiljskega jezera ob skodelici planinskega čaja. Casio je star že skoraj 10 let in ga poganjajo MS WindowsCE 1.0. Če nekako odmislimo obupno tipkovnico (majhne tipke, trda preslednica) je stvar čisto primerna za pisanje bloga na terenu ali kakšne kratke članke. Omogoča tudi IR povezavo s telefonom tako da bi lahko zadevo objavil kar iz lokala. Če bi imel telefon z IrDA he he.. tako mi ostane samo da zadevo spakiram in doma prenesem na PC. Možno bi bilo tudi primitivno browsanje po webu vendar dvomim, da bi bilo prebavljivo saj je stvar zdaj res že muzejski primerek. Pocket IE je namreč orto zastarel.

In kaj nardiš, ko oba ugotovita da sta brez gotovine? Srčno upata da sprejemajo kartice! Seveda se izkaže da jih ne. Potem letiš z avtom do najbližjega bankomata, ki je pri domu upokojencev Zbiljski gaj in pol nazaj plačat račun.

Naslednja postaja Škofja Loka. Greva na tortice v Homana. Njam. Lokal je začuda napol prazen. Med pregledom računa ugotovim najprej, da sem jedel "torto iz vitrine" (očitno imajo generic torte) in, da je eni izmed kelnerc ime Manca. Temno ali svetlolaski? Nisem vprašal :)

[konec]

Razen kozmetičnih popravkov je post v celoti spisan na omenjenem računalniku. Tukaj je še link na zanimiv review: Cassiopeia A-11A

Zdaj, ko vem da je ta stvarca kljub vsemu še vedno preveč lesena, si bom za osebno rabo v kratkem raje omislil Psion 5mx :)