petek, marec 31, 2006

Smrt

V torek sem pisal o Lemovi smrti. Ugotavljam, da se zadnje čase vedno bolj zavedam lastne minljivosti in smrti nasplošno. Če sem iskren, me je že zdaj strah. Pravijo, da je smrt samo prehod. Prehod kam? Kakšen smisel ima življenje, če potem naprej živimo v Raju? Mar bi se kar takoj "rodili" v Raju in nam ne bi bilo treba umreti zato, da bi prišli "tja gor". Ne, bojim se da je po smrti konec. Tako kot se ne spominjaš časa pred svojim rojstvom, tako si predstavljam smrt kot večno temo. Konec življenja, konec zavedanja, konec vsega.

V čem je smisel vsega truda, ki ga moramo vlagati v življenju, če na koncu itak umreš. Se rodimo zato, da bi umrli? Smešno pravzaprav. Dano ti je teh nekaj desetletij življenja. Nekomu več, nekomu manj. A vsako življenje je precej kratko. Komaj se naučiš živeti, že te podijo s tega sveta. Žal je dejstvo, da se nekateri nikoli ne naučijo živeti. Ma dobro, pomembno je živeti čim bolj polno in kvalitetno življenje. Ampak tako lahko je videti samo tisti nagrobnik, ki te čaka na koncu in nesmisel v stvareh, ki jih počnemo.

3 Comments:

At 31/3/06 13:01, Blogger miss.nymphee said...

mayhem...snap out of it!!!!

 
At 31/3/06 14:54, Anonymous Anonimni said...

Mayhem, mislim da je stvar pač v tem, da čim bolj polno živimo. Vsak človek v času svojega življenja vpliva na ljudi okoli sebe. Najboljše je, če vplivamo na pozitiven način.
Dano nam je pač nekaj desetletij, tako pač je. To moramo sprejeti in ne skrbeti o tem.
Najboljše je, če gremo vsak večer spat z nasmehom. Mali Oprah moment-vsak večer je dobro imeti v glavi to, da smo nekaj dobrega naredili- zase ali pa za koga drugega.
In če živiš sedaj in tu, je tisto tam daleč. Vse je v glavi.

 
At 31/3/06 16:04, Blogger miss.nymphee said...

true...;)

 

Objavite komentar

<< Home