torek, junij 06, 2006

Dinozavrov ni več, mar ne?

Ne govorim o živalih temveč o podjetjih, ki se ne prilagajajo trgu. Recimo Telekom. Konkurenca je vedno večja. Obstajajo že vsaj 3 podjetja, ki ponujajo tudi telefonijo. Kako torej Telekom namerava preživeti? Ali pa internet ponudniki: SiOL in Amis še vedno furata isto politiko kot pred enim letom. Cene so se za SiOL ADSL pravzaprav še malo povišale. Vsi vemo, da obstajata veliko cenejša T-2 in Volja. Spet vprašanje, kako misli SiOL dolgoročno obdržati stranke? Zase vem, da bom prebegnil ob prvi priliki. Gremo naprej... web hosting. Amisu smo nekaj let plačevali cca. 4.500 SIT za 20 MB placa, en e-mail naslov, podporo za ASP in Access bazo. Kdo je tu budala ni dvoma. Mi, ker smo se pustili nategnit. Ampak "no more". Obstaja že malo morje ponudnikov, ki ponujajo več za tretjino cene. In še zadnji example je Domenca, ki že leta za registracijo domene zaračunava zdaj že oderuških 5.000 SIT. Pa se zavedajo, da niso edini? Spet smo uporabniki tisti, ki to prenašamo. Mogoče še vedno prevladuje tista socialistična miselnost, da za vsako reč obstaja ena firma in to je to. Ne! Izbira je velika in tega se moramo zavedati. Če ti en ponudnik ne ustreza, ga zamenjaš. Čisto enostavno!

9 Comments:

At 6/6/06 10:38, Blogger Mayhem said...

Meni so danes zjutraj končno prenesli številko z Mobitela na Simobil. In zdej lahko uporabljam svoj lepi novi telefon :)

Po*ukaj Mobitel in pejt k Simobilu. Orto Smart paket se ti splača :) Ja, mal reklame ne škodi :P Res ne vem zakaj bi plačevali Mobitelu. Jaz sem imel pri njih študentski paket kakih 5 let. V tem času so 2x podražili storitve namesto da bi kaj pocenili!!!

 
At 6/6/06 11:16, Blogger Mayhem said...

To izvira iz tega, da imajo na pogodbe vezanih še dovolj sužnjev, ki so podpisovali pogodbe za več let. In potem seveda nihče noče odstopit od pogodbe in plačat penale.

 
At 6/6/06 12:20, Blogger LONELY RIDERka said...

SiMobil zakon!

Btw, uni T2 naj najprej placajo za asfaltiranje vseh lj. cest, ki so jih prasci razril in zasul z rdecim peskom, da se clovek zdej pocuti k bi v pristini zivel. da o voznji po takih cestah sploh ne bi... najlazje je dobicek kovat na tuj racun - spet nas, davkoplacevalski, ker bomo mogl mi placat ta asfalt... jebesh pocen priklop, ce moram pa za asfaltiranje pol slovenije placat?! Grrrr....

*ta pissed-off*

 
At 6/6/06 12:49, Anonymous Anonimni said...

sej nočm bit smart ass...

ampak
1. kvaliteta je eno (a poznas kvaliteto vseh naštetih? pustimo registracijo domen :) ),
2. emocionalna navezanost (slis se neumno, a je tko)
3. predanost
4. reklamiranje (kdo ga ma največ?)

 
At 6/6/06 13:19, Blogger Mayhem said...

tomaz: poznaš ti kvaliteto vseh? Jaz je ne vendar sem pripravljen riskirat. Hvala bogu je ponudnikov že toliko, da lahko menjavaš dokler ne najdeš enega, ki zadovolji tvoje zahteve. Emocionalna navezanost in predanost nista (več)moj problem. Bit navezan in predan nekomu, ki te iz meseca v mesec nateguje je neumnost. Najboljša reklama je "word-of-mouth".

 
At 6/6/06 14:57, Anonymous Anonimni said...

MM: se čisto strinjam s teboj.
vendar je malo takih ki so pripravljeni narest to.

jaz vem, da se bom sel tepst za vsako ceno, posebej zdej ko so sle siolove storitve gor..mislm...kam on :-)

sem rekel, da počakam še cca pol leta pol pa T2 in via

 
At 6/6/06 16:09, Blogger Mayhem said...

Mislim da si ti tole tomazevo izjavo mal narobe razumela ;)

 
At 8/6/06 11:29, Anonymous Anonimni said...

kako obdrzati stranke? enostavno. ne dopustiti prikljucitve strank ostalih operaterjov; primer: telekom pravi da nima prostega voda (samo za bodoce stranke t-2), tako, da ze od oktobra cakam.. bom docakov?

 
At 8/6/06 11:32, Blogger Mayhem said...

Upam da boš!

 

Objavite komentar

<< Home